tisdag 16 november 2010

JULPYNTETHm... sitter här hemma med julpyntslådan upptagen från källaren. Vad vill jag ha för färg/färger på julen i år mån tro? Det har några år i rad blivit vitt, zink och lite rött. Vitt och zink vill jag fortsätt med men ska vi ha rött eller någon anna färg eller bara vitt och zink samt lite jutevävsfärg? Jobbiga beslut...

Rött är ju jul för mig och det är ju lite tradition med julpyntet också, att ta fram samma saker... hur gör ni, har ni nytt pynt varje jul eller kör ni traditionellt med samma år efter år? Vilka färger ska ni ha i år...? Hjälp mig att inspireras =)

Kram på Er!

P.S Det blev visst lite jul här ändå...

9 kommentarer:

Husbysjutolfts sa...

Rött är jul för mig och jag har svårt att släppa in någon annan färg. Rött och vitt är otroligt fint ihop dessutom. och zink.
Här blir det mycket VITT med röda detaljer,
vita gardinger med röda ränder, röda kuddfodral. blandat med vita, vita dukar och röda löpare. vita servetter med röda virkade servettringar.
Tomtar och troll.
Jag plockar alltid fram samma julpynt, många minnen från dem, kan vara julpynt jag fått som liten tex. Sen köper jag lite nytt varje år.byter kanske ut något jag köpte året innan som jag inte var nöjd med tex.

lycka till

Annika, GreyMatter sa...

Vilken härlig blogg du har. Har precis gått med i Inspirationsfabriken och upptäcker många nya bloggar - bl a din. Den kommer jag absolut att lägga upp som en av mina favoriter.
Kram
/Annika

Caroline sa...

Jag kör på vitt, grått och silver. Är nästintill allergisk mot rött! Har en del som är samma men varje år så tillkommer det något nytt pynt ;)

Anna / Sand´s Drömmar sa...

EXAKT samma problem som mig! Vi har aldrig haft med rött förut, men nu vill jag, åtminstone i sovrummet... Bloggade om det häromdagen. Problemet är ju bara att allt jag har i textilväg från förut är i guld och vitt! :/ Men vardagsrum och kök går i vitt och silver samt grått och svart som vanligt.

Weronica - En mammas dag sa...

Rött är en julfärg, så är det bara :) Mitt i alla alternativa färgställningar blir jag lite traditionell och tycker att den där riktigt klara röda färgen som i en gammal kulljusstake känns helt rätt :) Här blir det nog en blandning i vanlig ordning. I år har jag inte köpt en enda ny julpinal, utan satsar mer på att ta in saker från naturen för att sätta stämningen. Ljuva bilder i dag!

a piece of happiness sa...

Vitt och rött samma lika varje år men några nytillskott. Jag kan inte ha turkos jul eller rosa jul. Det känns helt fel.

En äldre variant av stjärngossen du har på bild är jag på väg att köpa in i år.

Kram LiseLotte

popetotrora sa...

Ja, jag önskar att jag kudne köpa nytt pynt varje år, men det är jag nog ändå för snål för. Jag har en del saker som kommer fram år efter år, men jag försöker också köpa lite nytt i ett sammanhållet tema varje år.

Förra året var det väldigt traditionellt juligt hosmig, med rött, grönt och guld, tomtar och rosetter. Tror att det får bli lite mer sparsmakat i år. Typ vitt, silver, torkade apelseiner, kanelstänger, änglar etc.

Lycka till med pyntningen! :-)

Camilla sa...

Här är det också vitt, med lite rött och zink som gäller :)

Mitt vita hem sa...

Jag vill gärna ha rött med. Rött e ju julens färg för mig och det är så fint med rött ihop med massor av vitt och zink!

Kram Åse