onsdag 17 november 2010

JULPLANERINGJa, julförberedelserna börjar sakteligen komma innanför våra dörrar också och jag känner att en viss julstämning börjar ta över här hemma. Igår köpte jag Monika Ahlbergs "Monikas Jul", det är samma kokbok som släpptes förra året men med ett nytt utseende. Det finns massa smarrigt och jag har redan bestämt mig för att testa att göra senapen och senaps- och pepparotssillen sen finns det massa annat gotta som säkerligen kommer att testlagas. Om jag ser till själva utformingen av kokboken så känns det lite Leila över det hela, mjuk pärm, matta och sträva blad samt lite korniga bilder och det verkar som om fler kokböcker går i det tecknet jag såg nämligen Melker Anderssons "Hemma hos Melker Andersson" i handeln och den var likadan... Jag gillar de nya tänket och att de lägger tid på det grafiska såsom typsnitt, styling med mer för då blir det mer än en kokbok.

Nåja, i Monikas bok finner du alla möjliga saker att fresta med på julbordet. Men jag saknar en bok som tar upp dukning, pyssel, bakning, matlagning i ett, en som inspirerar till allt som julen är. Någon som har ett tips på en sådan bok?

9 kommentarer:

Karin sa...

Fina bilder.

Har inget tips på någon sån bok, skulle själv vilja ha en sån om det finns nån bra.

Weronica - En mammas dag sa...

Jag vattnar och försöker ställa svalt och hoppas på det bästa - angående julrosen alltså :) Den står inte för evigt, men ganska länge ändå. Den är för vacker för att låta bli. Vi hade dessutom nyöppning på en blomsteraffär här i staden,så de såldes lite billigare. Annars kostar de en bra slant.

Jag är på g med ett inlägg om julböcker. Kanske finner du någon fin favorit där?

Ha en fin da!

EvaB sa...

Vinterns Goda Ting av Anna Bergenström och Fanny Bergenström! En oumbärlig klassiker som har kommit åter i höst. Lustigt, jag har skrivit om den just idag på min blogg. Du kan söka upp förra årets inlägg om den också om du är intresserad. Må gott i juletid!

Anna - Sands Drömmar sa...

Ernst?!

Ylva sa...

Åh vad fin den där boken såg ut. Så härligt omslag.

Det här är två böcker som jag fingrade på digitalt idag det kanske kan vara ngt för dig:

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8253530951

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8205399085&r=1

Det har inte blivit ngt inköp ännu men snart så :)

Trollmor sa...

Tycker om dina fina och stämningsfulla bilder.
Vinterns goda ting som redan tipsats om rekommenderas, en bok att återkomma till jul efter jul.

ingen vanlig dag sa...

Ja, de där böckerna som har med allt vore säkert högt eftertraktade. Jag tycker att Leila ska ta och gör en julbok med dukningstips, presenttips och allt annat fiffigt som hon kan.

Fina bilder idag igen!

/Kristina

sandra sa...

Ska nog kika på den boken, tyvärr har jag inga bra tips på böcker om julrecept är också ute efter det nämligen! kram

Anonym sa...

Oh, jag älskar Monika Ahlbergs julkokbok. Jag köpte den förra året och provade bl a hennes gravade ingefärslax som var väldigt god. Den har lite sting i smaken och så rekommenderade hon wasabi till vilket jag inte direkt förknippar med jul (;D) men det var gott. Vi kommer nog göra den i år igen. Hennes julköttbullar är goda också. På tal om julböcker... har inte Ernst K en sån jul-mat-pyssel-bok?
//Angelique
www.studioagnes.blogspot.com