torsdag 7 oktober 2010

FÖRMIDDAGSMYS + ETT FOTOTIPS

Sitter uppkrypen i soffan och regnet smattrar på fönstret. Efter att ha kommit hem från Theas dagislämning somnade Vilmer och då passar jag i skrivande stund på att mysa till det lite såhär på torsdagsförmiddagen. Hoppade in i affären på vägen hem en chokladkaka och två inredningsmagasin fick följa med i korgen. Ja, jag vet choklakaka såhär tidigt... men det smakar som bäst på morgonkvisten enligt mig!Nu ska jag ge er bloggare och andra läsare som använder systemkamera ett litet fototips. Ibland är det roligt och effektfullt med riktiga närbilder men alla obejektiv klarar inte av det oftast måste du ha ett macroobektiv för att komma nära. Det är dyrt med nya objektiv och man kanske inte använder macro så värst ofta i vardagslivet. Men det finns något som heter närbildsfilter och det är helt enklet ett filter som du sätter fast på ditt objektiv och vips så minskas objektivets närgräns, du kan alltså gå närmare ditt motiv. Man kan se filtret som ett förstoringsglas. Här ser ni två bilder, den till vänster är taget med mitt 50mm normalobjektiv och här ser ni hur nära jag kan gå med det. Sätter jag på filteret på 50mm objektivet blir bilden som den till höger. Kul va? Kostar mellan 80-100 kronor. Finns att köpa här, observera att du måste kolla så att du tar rätt storlek till ditt objektiv samt så rekommenderar jag filter +4.Nu ska jag läsa i mina inredningsmagasin, äta choklad och dricka té och sen ska jag fortsätta redigera Ellens bilder samt fixa lite på min kommande hemsida! Kram Anna

8 kommentarer:

Linruz sa...

Hihi...här har du en som harmumsat i sig en chokladbit med.
Närbildsfilterna är suveräna men jag tycker att det i bland blir lite mycket vinjettering på dem.
Kram kram Lina

MITT VITA HUS sa...

Ja fasen vad roliga dom är men jag hade nästan helt glömt bort att jag hade ett, det var nämligen länge sedan jag använde det:) jag gillar vinjetteringseffekten men det beror ju lite på vad man fotar!

Kraam på dig!

Sofie sa...

Åh vad gott med choklad, ja allra helst tidigt på dagen som du skriver!
Ser jättemysigt ut=)

Kul med fototips med, känner ofta att jag vill utveckla mina kunskaper, har en systemkamera men använer mest "auto", lite synd!

Trevlig Torsdag!
Mvh Sofie

Designing good life - Sarah sa...

Vilket mys! Jag vill också sitta och äta lite choklad. Avis...

af nord sa...

Vilken otrolig skillnad. Skulle gärna ha en systemkamera men får nöja mig med min lilla compact kamera så länge. I framtiden ska jag investera i en riktig för det blir så himla mycket roligare att fotografera då.
Kram
Helena

Att se livet från solsidan sa...

ser mysigt ut med en kopp te....

Anna

Nanna sa...

Tack för tipset! Hoppas du har en underbar dag!

Helt Enkelt sa...

tack för tipset!!
jag hade helt glömt bort att jag köpte ett helt
set (hela 4 st. från +1-+10) på tradera för någon månad sedan. nu plockade jag fram det och satte det på mitt 18-55, himla kul!!

kram på dig!