söndag 27 mars 2011

{ TRÄDGÅRDSPLANER }


Sköna söndag, frukost bestående av youghurt med blåbär och valnötter avnjöts tillsammans med lite trädgårdsinspiration. Jag känner att i år ska jag lägga ner tid och tanke på vår trädgård. Jag har inga gröna fingrar men jag skulle mer än gärna skaffa mig sådana. Vi har en ganska stor tomt och idag är det gräsmatta, ett äppelträd och en lekstuga som pryder den. Jag drömmer om en lummig trädgård med massa blommor som sätter färg på trädgården och sprider härliga dofter... Jag förstår ju själv att det tar år att skapa en liknande dröm och är det något jag har lärt mig så är det att ta en sak i taget och inte börja påta och sätta projekt i verk på massa olika ställen samtidigt.


I år ska jag lugnt och tålmodigt börja med en örtagård, det får bli sommarens projekt och sen får vi se om jag hinner med något mer. Jag är ju sådan att jag vill fixa allt på en gång och då blir det lätt stressigt och pannkaka av alltihopa, nu ska det bli ändring på detta! Har ni tips på fina och inspirerande trädgårdsböcker med bra fakta i så lämna gärna en kommentar för då blir jag jätteglad!

8 kommentarer:

signerat 71 sa...

Hej,
Jag gillar själv följande trädgårdsböcker; Trädgårdens rum (Heidi Palmgren & Christel Kvant) och Den lilla trädgården (Christel Kvant). Jag tycker att det finns godbitar att ta ur alla dessa.
Lycka till!
Kram j

Camilla sa...

Hehe.. jag gjorde precis ett inlägg själv om fil med färsk frukt och att vi också ska ta en funderare på vårt nya trädgårdsland idag :D Så här ska det också planeras.

Ha en mysig planeringsdag :)

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Oj, vad jag känner igen mig i det du skriver. :) Jag vill också fixa allt på en gång och vill ju helst att "Rom byggdes igår". :)) Jag har också en stor trädgård som jag vill ha lummig och inte med insyn till den nyfikna grannen som bor bakom..hihih... Lycka till med planeringen o ha en skön dag. Kram

en matsked grejer sa...

Den bästa allroundträdgårdsboken är Karin Berglunds Din trädgård. Hon är erkänt duktig på trädgård o det finns massor av bra information och dessutom massor av inspiration i den. Jag har haft den i 10 år o återvänder om o om igen. Det står så klart inte allt om allt men det finns kapitel om det mesta. Hon visar också inte bara det vanligaste som man det räcker med att titta över grannens häck för att se utan lyfter fram lite mer ovanliga skönheter. Ska man plantera ett träd eller en buske ska den ju stå många år sedan... och då vill man vara nöjd med sitt val även 10 år senare :) Det var tack vare henne vi planterade ett glanskörsbärsträd (ingen frukt, VACKER bark). I love!!! Och en magnolia måste man ha :) eller tio.
Lycka till!! Lycka är att ha en trädgård!!!
Kram Cecilia

Maleviks Rosenträdgård sa...

Det där verkar VÄLDIGT MYSIGT :)

B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

Fortsätter...redan 70fina bloggar
VÄLKOMMEN :)
Håkan

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Ja visst är det så..man vill ha allt klart på stört..;)hahaha...tänk så man är!
Lycka till med allt:)

Ha en fin söndag
Karm Susanne

Min Svägerska och Jag sa...

Tittar ofta in hos dig och njuter av din blogg, vill bara säga hej och visa mig. :-)

Trädgårdsplanering ligger hos oss med nu, vi ska äntligen bygga lådor istället för land och örterna ska byta plats. Vem vet, det kanske blir ordning hos oss med denna sommar.

Trevlig söndag önskar jag dig,
mvh
Linda

Julias vita drömmar sa...

Mm jag planerar också, ser framemot att få se ditt vackra resultat!

Kram/Julia

PS Dina bilder fanns också med på den där usla bloggen :(