torsdag 24 februari 2011

{ SKÅP }



Nu får ni hjälpa mig! Jag har länge letat efter ett skåp med dubbeldörrar i glas, mestadels har jag tittat på loppisar och auktioner men jag hittar inget som faller mig i smaken. För några dagar sedan var jag inne hos Sofia och kikade, hon visade då sitt underbara skåp där hon förvarar sitt porslin. Då fick jag genast en idé om att göra som Sofia köpa skåpet Linnarp från IKEA plus vitrindörrarna och måla det vitt. Sen har alltid tanken varit att jag ska tapetsera skåpet inuti med en blommig tapet, PIP Collection har jag varit sugen på länge men att tapetsera en vägg känns lite "too much" så ett skåp är väl ett ypperligt användningsområde för tapeten. På bilden ser ni vilken tapet jag har i åtanke samt en underbar knopp från Anthropologie som skulle göra sig fin på skåpet. Är det någon av er som har gjort någon beställning hos Anthropoligie, fungerar det bra? Jag är så sugen på en massa saker därifrån.

Nå, vad tror ni om detta?

10 kommentarer:

Anna sa...

Tror jag skulle fungera alldeles utmärkt ;).
Skulle bli jätte fint =).
Letar själv efter ett "stort" skåp till köket med vitrin dörrar....En bra ide ,du har =).
Lycka till nu !!!

Kram ANna

Härligt hemma sa...

Det tror jag blir hur snyggt som helst!!! Tapeten är ju bara underbar, knopparna verkar passa perfekt!! Vilka härliga ideér du har :)!!
Supersnygg blogg du länkar till, tack för tipset!!
Ha det så gott!!
Kramar Madeleine

Mikaela Plahn sa...

Åh tack för tipset, har själv varit på jakt en lång tid efter ett vitrinskåp i svart men med vit insida utan att hitta det jag söker, om det inte kostar 10 000 kr förståss. ska nog sno skåp ideen av dig tror jag. Helt övertygad om att det kommer att bli jätte fint med tapeten bakom också, ser verkligen fram emot det färdiga resultatet.
PS. Får väldigt mycket inspiration i övrigt från din vackra blogg, tack för det.
MVH Mikaela

en matsked grejer sa...

Åh det låter som en toppenidé! Jag skulle nog ha valt att använda gamla fönster som dörrar... men så kan jag inte stå emot äkta-slitna saker heller :)
Apropå tapeten måste man ju inte tapetsera en hel vägg... man kan ju centrera några våder bakom soffan eller sängen eller ett skåp eller tapetsera på en mindre vägg som bara rymmer typ två våder...

Den där kollektionen tapeter är jättefin, men ryms inte hemma, inga döttrar har jag heller som jag kan drabba med den ;)

Ha en skön kväll!
Kram Cecilia

Fina sa...

Det låter bra! Jag såg ett Linnarp skåp med tapet på bakstycket för länge sedan i någon inredningstidning och det var verkligen verkligen hur fint som helst! Sedan dess går även jag runt och letar vitrinskåp på loppisar (utan framgång).

Anthropologie (UK) har hur bra kundservice som helst. Det är smidigt och om man undrar över något så svarar de på mail snabbt och är trevliga. En tallrik gick sönder för mig i frakten och de var snabba med att ge mig pengar tillbaka. Så jag skulle nog vilja säga att det fungerar jättebra att handla därifrån :)

mvh /Fina

Anna Nilsson sa...

Det ser ut att kunna bli hur bra som helst! Kul att sätta tänderna i ett projekt!
Trevlig kväll!
//Anna

MOKKASIN sa...

Go girl!!
Det är såklart att du ska! Det kommer bli finfint!

Jag gillar skåpet i formen, det har varit allt från leksaksskåp till bokskåp till dagens porslinsskåp. Jag gillar att det är kantigt, rent och utan krusiduller. Känns både stilrent och lantligt på något vis. Och Piptapeterna är ju bara för ljuvliga. Sitter faktiskt med tapetprover därifrån nu fast det blir inte bra med den gula som jag tänkte... Fast den du har tänkt är ljuvlig och kommer bli perfekt i skåpet. Den blå med fåglar som jag tapetserade med i butiken är också så himla tjusig.

En kompis beställde från Anthropologie (min favvo fö) och det gick prima.

Tack för att du nämnde mig, gulliga du ♥
Kram!

Mormorsglamour- pyssel och inredning sa...

Det skulle bli superfint! Den tapeten är ju himla fin.
Trevlig helg

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Vilken underbar tapet!! Tror det kan bli jättefint att göra så som du tänker. :)

Ha en skön fredag. :)

mammaxtre sa...

Min uppfattning om dig är att du kan själv. Det du väljer alldeles själv blir det bästa. Du har god smak och är väldigt kreativ. Du kan själv :-)

Ha det gott