tisdag 9 november 2010

TISDAGSTEMA: KÖKSINREDNING

De första små söflingorna åker runt här utanför huset, det blåser massvis och lämningen på dagis var allt annat än mysig... vädermässigt. Idag är temat hos fabriken "köksinredning". Jag har ju lovat lite mer bilder från köket så det passar alldeles utmärkt.Vårat kök kommer i från Kvänum och har en dunvit färg. Kromade skålhandtag till alla lådor och porslinsknoppar till skåpen. Bänksivan vid fönstret är gjord av kalksten och bänkskivan med spis och matbord är i massiv ek. Alla vitvaror kommer i från Miele. Golvet är ett klickgolv som är tillverkat av naturmaterial, kommer ifrån Forbo och heter Mamoleum. Otroligt slitstarkt och lättstädat golv, perfekt till kök och hall som får ta mycket stryk.Ja det var lite fakta om köket, men jag måste bara berätta att jag är väldigt förtjust i lådinredningarna som vi valde till, de är också massiv ek och gör så att alla redskapen håller sig på sin plats. Annars så ändras det om här lite efter årstid i somras så det ut så här i bakhörnan och även såhär och här kan ni se lite mer bilder från köket.

Jag har fått frågor om tolixpallen, om dess höjd. Nu har jag letat måttband och tumstock en stund och kan inte hitta någon utav dem. Men bänkskivan är i standardhöjd och pallen är helt enkelt gjord för den höjden så det är ingen hög pall som fungerar till ett barbord.

10 kommentarer:

Lotta ♥ ohlovely.se sa...

Vilket fint kök! Jag är själv ute efter just Tolix pallar och de finns ju i två höjder. 55cm och 70cm tror jag det är... tyvärr så passar ingen av höjderna till vår köksö. Får komma på en lösning!

Ha det fin fint, tack för inspirationen!
/Lotta

Kari sa...

Lekkert kjøkken som jeg gjerne skulle sett flere bilder av.

Kari :-)

a piece of happiness sa...

Har golvet vaniljgula och gråa plattor? Ser i alla fall fint ut. Tycker att den svarta väggen är skitsnygg :)) LiseLotte

Ingen vanlig dag sa...

Jättefint kök och underbara bilder! Så inspirerande tycker jag.

/Kristina

ingen vanlig dag sa...

Jag testar med en ny länk. Den har tydligen inte funkat på blogger...

Trevlig kväll!

/Kristina

Fru Westman sa...

Supersnyggt kök! Läckert golv!

Caroline sa...

Kanonfint kök! Fint är absolut vackrast på luckor, färg kan man ha på detaljer istället :)

Hem sa...

Fantastiska bilder och inspiration...
jag gillar det är med svarta ramar runt dina bilder:)

Kram! Annaleena

Hem sa...

Glömde glömde! Och så klart har du världsfin kök också! :)

Ida - Decoria.se sa...

Precis det golvet jag själv har tänkt mig i vårt kök när det blir dags för renovering. Vilka färger är det?
Jag har velat ha precis den grå färgen, men kanske lite vitare plattor än de i ditt kök. Men nu när jag ser hur snyggt det är hos dig ska jag nog omvärdera lite.

Väldigt fint kök i övrigt också!