tisdag 30 november 2010

JULBAKIgår var det dags för det årliga lussebullsbaket hemma hos svärfar med fru, det är mysigt att samlas alla och baka tillsammans. Det dricks glögg, äts lite mat och sedan provsmakas det både en,två och kanske tre bullar var när allt är färdigt. Så nu är kylen full med gula vackra saffransbullar.Bänken i köket börjar allt mer gå i julens tecken, jul-ljusstaken från Madame Stoltz hägrar här hemma med och den verkar vara en riktig storsäljare för om man kikar runt på bloggarna så dyker den upp lite här och var.
Äntligen har jag hittat en vit porslinsskärbräda, den har varit slut på många ställen men jag fann tillslut min på Nice här i Örebro, på den kommer julens ostar och marmelader att få ta plats.Lite pepparkakor har vi också hunnit med att baka, nästan alla ligger redan i Theas mage men jag har lagt undan några som ska få band i sig och hängas upp på lämpligt ställe. Det blir säkert några vändor till med kavel och pepparkakasformar då det både är ett enkelt (om man köper färdig deg) och roligt för de små att pyssla med.

Nu ska jag ta hand om febrig Thea, ha en fin tisdag!

P.S Har fått några frågor om vår eldstad. Jag har gjort ritningen själv men kassetten och arbetet har Elda-butiken gjort och jag kan varmt rekommendera dem om ni går i kamin/öppen spis/ murad spis - tankar!

8 kommentarer:

Sofia sa...

Åh så gott det ser ut. Jättefina bilder! Jag blir väldigt sugen på att julbaka :)

www.hildashem.se

MITT VITA HUS sa...

Ååhhhhhh vilka bilder, love your blog vännen....

Kram på dig!

Anonym sa...

Åh, skulle vilja ha en svart vägg bara för fotobakgrundens skull :) Finfina bilder! Här har jag med en liten krasslig kille i dag. Hoppas att det kommer friska tag framåt jul nu!

ingen vanlig dag sa...

Super, superfina bilder! Imorgon blir det lussebullsbak för vår del. Tidigt på morgonen så att det fortfarande är mörkt ute och med tända ljus :)

/Kristina

♥ Fyra årstider sa...

Gud vad mysigt...du är skitduktig både på att styla och fota.
Kram Lotta

Inredningsfrun sa...

Ja, man blir minsann helt salig av din inredning och bilder!! Härligt!!

// Inredningsfrun

Jenny sa...

Gott! Ska baka till helgen men det blir nog längder i stället för bullar =) Ha det gott i kylan! kram kram

Ylva sa...

nu blir jag inspirerad att ta tag i det som är kvar av den här vabb-dagen och baka lite :)