måndag 29 november 2010

FÖRSTA LJUSET TÄNTNu är vi verkligen i adventstider, igår fick vi tända första ljuset. Mysigt! Årets adventsljusstake består av en bricka som har form av en stjärna (Madame Stoltz), lite grönmossa (obligatoriskt här hemma) samt fyra stora vita blockljus. I många år har vi haft vanliga ljus och de brinner ju så fort så de går ju bara att ha tänt en liten stund under dagen, igår brann det första ljuset hela dagen här hemma och det syns knappt. Siffrorna runt ljusen är schabloner som jag hade här hemma och hängde i ett brunvitt snöre runt ljusen. Det finns ju massvis med fina idéer på hur en adventsljusstake kan se ut och runt om på bloggarna får jag tips och idéer för kommande år, men nu njuter vi av julen 2010 och så tar vi nästa om ca 365 dagar!

4 kommentarer:

tinajo sa...

Fint - och det är roligt att så många har olika varianter på adventsljusen! Själv har jag faktiskt inga alls numera, kom på mig själv med att glömma bort att tända dem när de skulle tändas..! :-) Jag bränner andra ljus i stället. :-)

Hanna sa...

Fint! Enkelt, rent och snyggt!

Anna/Rackarungar sa...

Jättefint! Du har väl inte missat Granits vita porslins stjärnor. Påminner om din fina stake. Väldigt schysst med blockljus, då slipper man snåla på eldandet!
Kram Anna

Ingen vanlig dag sa...

Så fint. Stjärnbrickan gillade jag verkligen.

/Kristina