söndag 12 september 2010

SÖTA BEGONIA

Sista dagen på helgen, har precis fikat med lite prinsessbakelse. Väldigt gott!

Jag har lite problem och det är ett problem som alltid dyker upp framåt höstkanten, nämligen vad jag ska ha för blommor inne. Jag är alltid jättetidig med att köpa perlagoner på vårkanten och sen har jag dessa blommor överallt i olika färger och sorter hela sommaren och sensommaren, . Men vad har man för blommor resten av året? Nu var jag i blomsteraffären för ett tag sedan och skulle inhandla lite nya blomster och då hittade jag små söta Begonior, vilket fick mig direkt att tänka på min mormor och därav kändes de lite tantiga... men jag köpte med mig några hem (vita såklart) och jag gillar dem mer och mer, dom är faktiskt riktigt fina! Men hur länge blommar dom, någon som vet?

7 kommentarer:

terese sa...

Åh.. jag har samma problem.. tänkte på den här om dagen. Pelargonerna börjar se sorgliga ut och jag gillar knappt några andra krukväxter. Murgröna är fint men jag lyckas alltid glömma bort att vattna dem. Myrtenträd är fina.. hjärtan på tråden, plättar i luften.. men jag lyckades ta död på dem allihop! Suck..

Karin - AlicesMamma sa...

Tyvärr - är totalt novis på det där med blommor. Jag kör hjärtan på tråd och orkidéer, säkra kort året om.

Vacker skrivbord, har ett liknande själv och är på jakt efter en storlek större att kapa benen på och göra till soffbord!

Ha en fin start på den nya veckan :)

Att se livet från solsidan sa...

hej!

fina blommor..har själv inga gröna fingrar.

Har funderingar på att köpa en systemkamera, har du något tips på någon bra nybörjarkamera?..det är en djungel för en som inte kan något.

kram Anna

Weronica - En mammas dag sa...

Roligt att få följa med och se hur du utvecklas med den nya kameran i handen! Fokus har varit på uteväcter nu, men i helgen köpte jag hem murgröna och cyklamen. Begonian blommar länge om de trivs med vatenmängd, ljusförhållande och att man knipsar av de snurkiga blommorna.

Mari sa...

Hej hopp!

Begonior står sig ända fram te jul om du tar hand om dom rätt! Jag vattnar ALDRIG en begonia ovanfrån, utan sänker alltid ner dom i en lite större skål med vatten i ungefär en kvart, alltså inte så det rinner över i begonians kruka - sen e jag noga med att plocka döda blommor genom att knipsa den ända in i grenen om du förstår vad jag menar? Då blir dom stora o fina. Blir dom inte det så kan det vara att dom står för mörkt...St Paulia e ju oxå en fin mormorsväxt som står sig ganska bra...

Lycka till!

/Mari

sandra sa...

Är inte allt för bra på det här med blommor men skulle behöva lära mig lite mer :)

HOUSE of ADELA sa...

Kikar in hos dig och säger hej och beundrar din fina blogg=) Kul att hitta en "namne", lite lika bloggnamn. Hittade hit via fabriken, härlig sida! Mycket härlig inspiration hos dig, tack för den!

Kram
Adela