söndag 8 augusti 2010

MATRUM

Så har åter en helg passerat, igår hade vi gäster och idag är tröttheten ett faktum men trevligt var det. En liten bild från vårat matrum, här är vi inte så mycket på vår/sommarhalvåret då verandan blir den naturliga platsen för mat och umgänge. Men nu kommer vi sakta men säkert att tillbringa mer av vår tid här. Det stora runda bordet har vi fått ta över från svärfar, jag älskar det dels gör det sig så bra i rummet och är vi många vid bordet behöver ingen hamna på "flajjen" och man kan hela tiden se alla runt bordet. Konstigare känns det dock om det bara är jag och sambon som ska äta för då blir det lite "ekovarning", vi brukar sitta och vinka åt varandra och fråga hur det är på andra sidan. Den stora brickan fick jag när jag fyllde och är från Mio även den stora lampan med sirligt tyg är därifrån.Så var det ett problem, ska vi ha gardiner eller inte. Min tanke är att sätta upp hissgardiner i linnetyg, men jag vet inte. Vad tycker ni? Har ni burspråk och har ni gardiner där?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anna!
Nice to see you! :) You look great!!
And so does your matrum - clean and fresh, yet friendly and cosy at the same time. I always had a faible for blue/white and I love your round table and the fabulous chairs! Absolutely my style!
I guess simple "vita hissgardiner" would look perfect in this room.
What colour did you use for painting the floor? And how many times did you have to paint it?
Many greetings,
Anne

Hedvig och Jag sa...

Jag har inte burspråk med det låter som en kanonbra idé! Himla har kanonfina!

Anna sa...

Anne: Your words makes me happy! About the painting we used white floorcoulor and I think we painted the floor three times, the first layer was with "groundcoulor" (I don´t now the name for it on english). We used high-finish colour (högblankt. I love it but you have to clean more often, but it´s worth it!

Hedvig och Jag: Ja exakt, jag har Himlas hissgardiner i ett annat rum och dom är jättefina och det bästa är att det finns så många storlekar att välja i mellan. =)