tisdag 14 december 2010

FÖRSTA GRANEN & LITE JULPYSSELDå har den första granen fått komma in i huset. Kvällen före julafton tar vi alltid in den stora granen och klär den. Men innan dess får alltid några smågranar bli utplacerade lite här och var. Den första för i år får ta plats i hallen, sparsamt med pynt i granen är min melodi och M undrade förra året om jag hade glömt och klä dom eller "ska granen se ut som den kommer från 1200-talet"? Än så länge har inte Thea klagat men om det så blir får hon en egen gran att klä hur mycket hon vill och med vad hon vill på sitt rum, hur gör ni med era barn? Är jag kanske lite ego gällande granen =). Lite julpyssel har jag hunnit med och denna gång i form av en julgirlang som sedan hängdes på skänken... ja jag är nöjd!

P.S jag har fått frågor om var lampan kommer ifrån och den är köpt på Lamplagret (strax utanför Örebro) för ca två år sedan. Märket är Nordal.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Den stilrena granen är ett minne blott. Här är det much is more som gäller :) I alla fall till nyår - då tar jag bort allt rött för att få en liten ny look

HannasHörna sa...

Hej hej!

Vi har också flera granar. Vår lille kille får en på sitt rum där han får välja fritt.

Vilken fin vimpel! Och vilken fin hall!

Mvh Hanna

Anna/Rackarungar sa...

Jag kör ego-racet. "Det är min gran - inte röra!" Funderar på att lära att hon får leka med EN kula, annars är det händerna på ryggen. Vi får se hur det går... ;)
Kram Anna

Kristina sa...

När jag var liten hade vi alltid två granar hemma. En som var mammas och den fick vi inte röra och en som var barnens gran på ovanvåningen. I den fick vi hänga vad vi ville och det var vi barn som klädde den själva. Perfekt! Kan inte bli bättre :)

the shed sa...

Finfin hall du har, så dovt och samstämt i färgerna. Jag tål inte gran, helt hopplöst o få det plastiga att se snyggt ut. Så avis på er andra med era fina granar, suck.

Kram Tina

Janne sa...

Nydelig;) Har akkurat samme tradisjon med juletreet inn lillejulaften, det er jo litt hyggelig også. Da kan man glede seg til noe.

Fine bilder og blogg**Janne

StrandviksVillan sa...

Jättestiligt!!
Jag hade tänkt ta in en liten gran, men... det har inte blivit av. Jag har också funderat på en egen liten gran åt barnen på övervåningen, så får dom pynta den som dom vill och jag får ha min silver/vita gran där nere ;)

Ha det bra!